Dobra vest za sladokusce, imamo novu vrstu čokolade!

Dobra vest za sladokusce, imamo novu vrstu čokolade!

Ako ste se „umorili“ od crne, bele i mlečne čokolade, pronalazak švajcarske fabrike slatkiša Barry Callebaut će vas sigurno obradovati.

Nakon više od 80 godina, pomenuta švajcarska kompanija je uspela da proizvede novu vrstu čokolade simbolično nazvanu “Ruby” i to koristeći novu vrstu biljke kakao koja ima ružičastu boju.

ruby

Slika br.1: Ružičasta vrsta kakao biljke takozvana „Ruby“

Ono što će posebno usrećiti sve sladokusce jeste činjenica da sama čokolada nema veštačkih aditiva. Kako ističe poznati stručnjak za čokoladu Dom Remzi, do novog čokoladnog ukusa se došlo putem inovativnih tehnologija koje je kompanija Barry Callebaut primenila.

Pitate se čemu potreba za novom vrstom čokolade? Odgovor bi vas iznenadio:“Milenijalci“

Milenijalci pripadaju populacionoj grupi koja je rođena između 1981-1998 i koja postaje sve mnogobrojnija potrošačka grupa. Mladi, posebno milenijalci imaju specifične prohteve što zahteva konstantnu inovaciju i nove proizvode. Kompanije širom sveta se utrkuju ne bi li svoje proizvode prilagodele narastajućoj demografskoj grupi.

Nažalost, na novu vrstu čokolade ćemo najverovatnije morati da pričekamo kraj 2018 godine. Tek tada se očekuje njen ulazak na svetsko tržište.

Svakako vam do tada želimo da uživate u već postojećim vrstama ovog predivnog slatkiša!

Izvor: http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/swiss-scientists-ruby-chocolate-new-flavour-barry-callebaut-a7930046.html?cmpid=facebook-post